PIT-ouderportaal succes

PIT heeft voor nog betere communicatie met de ouders het PIT-ouderportaal geïntroduceerd...

PIT heeft voor nog betere communicatie met de ouders van de kinderopvang het PIT-ouderportaal geïntroduceerd. Ouders zijn hier heel enthousiast over.

“Alle kindcentra van PIT kinderopvang & onderwijs willen zo goed mogelijk met ouders communiceren. Persoonlijk contact is en blijft natuurlijk het allerbelangrijkst. Met ons nieuwe PIT-ouderportaal komen er contactmomenten bij,” aldus Monique Fluitsma, bestuurder PIT kinderopvang & onderwijs. “Het PIT-ouderportaal is een afgeschermde omgeving waar ouders kunnen zien wat er zich afspeelt tussen het brengen en het halen van hun kind op ons kinderdagverblijf, onze peuterspeelgroep of bso. Bovendien kunnen zij 24 uur per dag, 7 dagen in de week op het moment dat het hen uitkomt bijvoorbeeld bijzonderheden, ziekte of vakantie van hun kind digitaal doorgeven, ruildagen of extra dagen aanvragen of - bij een flexplek - hun kind aanmelden.” 

Altijd goed op de hoogte
Tjeerd (3) en Annika (1) gaan naar het kinderdagverblijf van kindcentrum De Rakkers. Hun moeder Willemijn Sandee: “Het PIT-ouderportaal biedt extra communicatiemogelijkheden die heel prettig en klantvriendelijk zijn. Ik heb waar en wanneer ik wil toegang tot het ouderportaal via mijn smartphone, tablet of pc. Dat werkt prima. Bij nieuws, berichtjes en foto’s waarop een van onze kinderen staat, krijgen we een melding. Je weet op je werkdag dus precies wat je kinderen doen en wat er op de opvang allemaal gebeurt. Zo zijn we altijd goed op de hoogte. Het leuke is ook dat je de foto’s aan je kind kunt laten zien en thuis kunt praten over wat ze op de opvang hebben beleefd. De informatieoverdracht beperkt zich niet meer tot de breng- en haalmomenten en dat is beter. Ook de fotoaanpak waarbij je alleen als ouders de foto’s van je kind krijgt en deze niet openbaar zijn, vind ik een sterk punt. Verder werkt het makkelijk om een ruildag aan te vragen, vakanties door te geven of je kind ziek te melden. Ik ben heel positief over het PIT-portaal en volgens mij geldt dat voor alle ouders. Voor de pedagogisch medewerkers is het ook handig. Zij hebben direct alle informatie voorhanden, zien per kind in één oogopslag of er die dag bijzonderheden zijn en kunnen ouders snel berichten sturen. Zo hebben ze nog meer tijd voor de kinderen. Douwe, onze oudste, gaat naar kindcentrum Het Akkoord voor onderwijs en buitenschoolse opvang. Daar krijgen we binnenkort eveneens het PIT-ouderportaal. Een goed vooruitzicht!”

Bij de ontwikkeling van het PIT-ouderportaal zijn hoge eisen gesteld aan de beveiliging. PIT werkt met een beveiligde, gepersonaliseerde toegang. Verder zijn foto’s uitsluitend toegankelijk voor ouders van de groep van hun kind en niet openbaar zichtbaar. Bovendien worden er vanuit het PIT-ouderportaal geen koppelingen naar sociale media gemaakt. Ouders hebben wel de mogelijkheid om een foto te downloaden. 

PIT-ouderportal-famSandee PIT-ouderportal-famSandee